Hoppa till huvudinnehållet

Presentation av examensarbete på Mittuniversitetet

2015-05-12

Idag presenterade Lise Johansson (en av de två studenter från Industridesign som gör sitt examensarbete hos oss) sitt examensarbete på Mittuniversitetet. Ett 30-tal personer var på plats för att ta del av presentationen. Examinatorerna kom från både Mittuniversitetet och Högskolan i Gävle.

Presentationen varade i 30 minuter som följdes av 10 minuters frågestund.

Lise presenterade hur man kan skapa interaktion mellan ventilhattar och en mobilapplikation som mötesplats för Sundsvalls framtid. Lise visade också förslag på hur våra ventilhattar skulle kunna se ut i framtiden med belysning. Ventilhattarna ska kunna belysas med ledbelysning och tändas upp med hjälp av närvarodetektorer. En demo av en ventilhatt, med belysning med grönt sken, visades även upp. Hon berättade att hon inspirerats av det norrländska norrskenet och miljö, så det självklara valet var att det skulle vara belysning med grönt sken.

Tanken är att mobilapplikationen ska ge människor i Sundsvall ökad kännedom om Sundsvall Energi och fjärrvärme. Målet är att väcka Sundsvallsbornas intresse när man går förbi en ventilhatt som tänds upp och att det då även går att ladda ned en applikation.

Läs vårt pressmeddelande här som vi publicerade 2014-10-01 angående samarbetet.

Ladda smart!

Smart, enkelt och snabbt med Laddbox hemma.

Beställ här

Mina Sidor

Få en överblick av din statistik och se dina fakturor. Du loggar in enkelt och smidigt med bank-ID.

Logga in