Nu driftsätts Sveriges längsta broledning för fjärrvärme

2016-11-21

Tisdagen den 22 november driftsätts Sveriges längsta broledning för fjärrvärme.

– Fjärrvärmeledningen ger oss möjlighet att koppla ihop huvudnätet från ledningarna i Skönsberg över fjärden för inkoppling på den södra sidan, vilket bidrar till att ytterligare trygga värmeförsörjningen till Skönsmon och Östermalm. Dessutom gör broledningen det möjligt att i framtiden bygga ut fjärrvärmeledningen till Njurundabommen, säger Peter Lindström, nätchef vid Sundsvall Energi.

Fjärrvärmeledningen på 1,7 kilometer är Sveriges längsta broledning för fjärrvärme.

– Det är unikt med så här långa broar i tätbebyggelse, men det är även relativt ovanligt att dra fjärrvärmeledningar genom broar av denna längd, säger nätchef Peter Lindström.

Driftsättningen innebär bland annat att fler Sundsvallsbor kan erbjudas fjärrvärme som uppvärmningsalternativ samt att kunderna säkras en tryggare värmeleverans.

– Ledningsdragningen möjliggör även ett framtida energisamarbete med industrierna på den södra delen av Sundsvall – en broledning med många vinster, säger Anders Jonsson, VD vid Sundsvall Energi.

sundsvall-imagebilder-101

 

Var miljömedveten

Vill du värna extra om miljön? Teckna elavtal med bra miljöval!

Bra Miljöval

Föreningsliv

Vi är stolta över att kunna bidra till att utveckla regionen samtidigt som vi stöttar föreningslivet inom idrott och kultur.

Läs mer