Energichansen

En sponsringstävling med 150 000 kr i potten!

Energichansen

Ett stort grattis till årets vinnare av Energichansen 2018 som blev Skönviksbacken med en vinstsumma på 26 532 kr!

Vi vill också passa på att gratulera de tre bidrag som inte tog sig vidare till final men kammade hem Juryns Val och erhåller 10 000 kr vardera.

Juryns valstars

Juryns val: 10 000 kr

Alnö hembygdsförening

Alnö hembygdsförening växer yngre!

Motivering: Alnö Hembygdsförenings verksamhet kommer många till gagn och bidrar till en stor gemenskap för våra innevånare under högtider och arrangerade tillställningar. Hembygdsföreningen belyser även en viktig kulturell bredd till allmänheten och detta vill juryn premiera.

Juryns valstars

Juryns val: 10 000 kr

Nolby Ishockeyklubb

Nolby IK satsar på damhockeyn

Motivering: Tyvärr får damhockeyn ofta arbeta med små medel inom sporten. Detta kan många gånger innebära att möjligheterna att utvecklas är begränsade och av den anledningen vill juryn lyfta Nolby Ishockeyklubb som gör detta möjligt för tjejer i sporten.

Juryns valstars

Juryns val: 10 000 kr

Storöringens Fiskeklubb

Storöringens fiskeklubb – Framtidens förening

Motivering: Storöringens Fiskeklubb visar en spännande bredd på verksamheten och jobbar även med ett stort samhällsengagemang vilket är av stor vikt för ett hållbart samhälle. Detta vill juryn premiera och bidra till att fler kan ta del av dessa events.

Vad är juryns val? Juryns Val ger juryn rätt att fördela 30 000 kronor  till tre bidrag bland de bidrag som inte tog sig till final.

Vinnare

Vinstsumma: 8 194 kr

KFUM Kometerna

Kometernas simskola/simträning för utvecklingsbara barn, ungdomar och vuxna

I Kometerna ses alla aktiva som utvecklingsbara. Föreningen erbjuder simmarna samma möjligheter till en aktiv och rolig fritid utifrån deras förutsättningar och önskemål. Några tränar för gemenskap andra för kondition och hälsa. Några har fokus på tävling - SM, EM och VM-medaljörer inom Parasport och Downs syndrom-simning. Sponsringen ska användas till simläger samt t-shirts och badmössor.

Vinstsumma: 9 023 kr

Stenstadens Volleybollklubb

Stenstadens Volleybollklubb

Klubbens idé är att erbjuda volleyboll som en rolig och utmanande fritidssysselsättning för alla men med fokus på barn och ungdomar. Matcher spelas bl.a. i Umeå, Luleå, Norsjö och Malå och det enda som sätter stopp för vinnarskallarna är ekonomin. Föreningen behöver sponsring till färdmedel och överdragskläder så att de inte behöver jogga i shorts hela vägen till Luleå.

Vinstsumma: 5 085 kr

Sundsvalls simsällskap

Simning för livet

Sundsvalls simsällskap har i två år saknat egen simhall och därmed utrymme och utrustning för den viktiga träningen vid sidan om den tuffa träningen i bassängen. När nu hallen strax står färdig vill de få möjlighet att erbjuda simmarna detta. Föreningen söker därför bidrag till utrustning för simmarnas viktiga styrke- och rörlighetsträning.

Vinstsumma: 26 532 kr

Skönviksbacken

Skönviksbacken – Tillgänglighet för alla

Skönviksbacken är en av Sundsvalls/Timrås största skidanläggningar med många aktiva skidåkare. Backen representeras av ideella krafter som ser till att den bemannas under säsongen. Funktionshindersperspektivet är viktigt och man vill anpassa så att alla kan delta, åka slalom och vara delaktig i vinteraktiviteter. Sponsring behövs för att bygga fler handikappanpassade parkeringar och en dörröppnare

Vinstsumma: 22 184 kr

Sundsvalls Friidrott

Friidrott ger Sundsvall Energi

Föreningen är i behov av nya häckar, två plintar och mattor som hjälper barnen att träna upp sin koordination, styrka och snabbhet. Utrustningen används året runt av alla träningsgrupper och slits därför väldigt mycket. Föreningen behöver även pengar till utbildningsinsatser till unga talangfulla ledare då föreningen stadigt växer.

Vinstsumma: 20 322 kr

Sundsvalls fältrittklubb

Thermobars till våra ridskolehästar

Sundsvalls fältrittklubb har i dagsläget drygt 30 ridskolehästar. Vattnet till hästarna i badkaren fryser på vintern, vilket gör att de med handkraft måste transportera vatten till alla hagar. De önskar köpa Thermobars så att de kan ställa in vattentemperaturen och att vattnet fylls på automatiskt vartefter hästarna dricker.

Vinstsumma: 20 773 kr

Sundsvalls AFF Flames

Amerikansk fotboll – rörelseglädje för alla!

Sporten är en utpräglad lagsport som passar alla, oavsett form, kön eller bakgrund. Föreningen vill att alla unga ska få röra sig oavsett socioekonomisk bakgrund. För att sänka tröskeln in i sporten så strävar dem efter att ha säkra låneskydd för att kunna ge nya spelare en riktig inblick i sporten, innan de investerar i egna skydd. I dagsläget finns 8 kompletta utrustningar men det behövs fler.

Vinstsumma: 12 242 kr

KK Iskristallen Sundsvall

KK Iskristallen – Klubben som ger energi

Inom föreningen finns ett hundratal åkare som tillsammans med sina familjer arbetar för att göra små och stora drömmar möjliga. För några handlar drömmen om att vinna stora internationella medaljer medan det för andra handlar om att få känna en gemenskap. För klubben är bägge perspektiven lika viktiga. Sponsringen behövs för att kunna fortsätta att utveckla klubben framåt.

Vinstsumma: 15 333 kr

Sundsvalls DFF

SDFF DIV 3 till Dana Cup

Sundsvalls DFF behöver sponsring för att ta sig till Dana Cup i Danmark 2019. Deras stora dröm i laget är att få åka till en stor cup i utlandet tillsammans och att få uppleva ett annat land och möta människor från olika delar av världen. Att få möjlighet att åka på cupen och representera Sundsvall tycker dom skulle vara roligt, coolt och ett minne för livet.

Vinstsumma: 10 311 kr

Millennium Bugs Dansförening

Millennium Bugs Dancecrew

Millennium Bugs är en hiphopgrupp från Sundsvall som har dansat tillsammans sedan 2016 och är en aktivt tävlande grupp i åldrarna 15-17 år. Gruppen åker runt om i hela Sverige och tävlar, samt även i Europa då de representerat Sverige på EM ett flertal gånger. Resor, träningstider och tävlingsutrustning kostar pengar vilket de söker sponsring för.