Hoppa till huvudinnehållet

Fjärrvärme

Vad kostar det att ansluta en villa/fastighet till fjärrvärmen?
Kontakta kundservice på kundservice@sundsvallenergi.se eller ring oss för att få en offert på vad det kostar att ansluta din villa eller fastighet.

Hur gör jag om jag är intresserad av fjärrvärme?
Fyll i följande formulär så kontaktar vi dig inom kort!

Vad kostar fjärrvärme?
Aktuella priser hittar du här.

Vad innebär serviceavtal?
Serviceavtal är en tjänst du tecknar på sidan av fjärrvärmen och omfattar bland annat servicebesök, rabatt på reservdelar och tillgång till service dygnet runt. Läs mer här.

Går det att säga upp fjärrvärmen?
Ja, uppsägningstiden är tre månader.

Hur fungerar ROT-avdrag?
Skattereduktion för ROT-arbete kan man göra för reparationer, underhåll samt om- och tillbyggnad, även arbetskostnaden i samband med installation av fjärrvärme innefattas.

Du meddelar oss om du vill söka skattereduktion för arbetskostnaden i samband med fjärrvärmeinstallationen så snart som möjligt. Vi drar då av skattereduktionen för ROT-arbete direkt på din faktura enligt Skatteverkets regler. Vi gör sedan en ansökan till Skatteverket för att återfå beloppet vi lagt ut för ditt ROT-arbete. Om det visar sig att du inte är berättigad till skattereduktion enligt Skatteverket har vi i efterhand rätt att kräva dig på motsvarande belopp.

Vad kostar det att konvertera en villa från direktverkande el till fjärrvärme?
Har du direktverkande el behöver du byta till ett vattenburet värmesystem för att kunna ansluta ditt hus till fjärrvärme.

Är du intresserad av byta från direktverkande el till fjärrvärme? Kontakta oss för en offert.

Vem äger och sköter fjärrvärmecentralen?
Fjärrvärmecentralen, liksom andra värmeanläggningar, ägs och sköts av fastighetsägaren, som alltså själv bestämmer vilken temperatur det ska vara inomhus och på tappvarmvattnet.

Ska du gräva och undrar om det finns ledningar på platsen där du ska gräva?
För utsättning av fjärrvärmeledningar så går du in på Ledningskollen och registrerar dig, logga sedan in och skapa en förfrågan genom att mata in nödvändig information i formuläret. Informationen skickas till ledningsägare anslutna till Ledningskollen med infrastruktur i närheten för det område som förfrågan gäller. Du får sedan ett besked gällande om det finns ledningar på platsen där du ska gräva.

Det är Sundsvall Elnät som har hand om utsättning av fjärrvärmeledningarna för oss.
https://www.ledningskollen.se/

 

Ladda smart!

Smart, enkelt och snabbt med Laddbox hemma.

Beställ här

Mina Sidor

Få en överblick av din statistik och se dina fakturor. Du loggar in enkelt och smidigt med bank-ID.

Logga in