Hoppa till huvudinnehållet

Skatteavdrag för elbilsladdning

Nu finns ett nytt skatteavdrag för dig som vill skaffa elbilsladdning hemma (ersätter det tidigare  Ladda-hemma-stödet). Du som köper en smart laddbox och installation kan nu göra skatteavdrag med upp till 50 procent av kostnaderna om maximalt 50 000 kr per person, under förutsättning att du har utrymme kvar för att göra skatteavdraget. Detta gäller när du köper laddutrustning tillsammans med installation.

Avdraget är redan gjort när du får din faktura, på samma sätt som med rot och rut vilket innebär att hela processen för att få stöd blir enklare. Resekostnad eller verktyg för installatör omfattas inte. Avdraget gäller för privatpersoner och hanteras av Skatteverket. Läs mer på Skatteverkets hemsida. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vanliga frågor och svar

Vad kan jag göra avdrag för?
Du kan göra skattereduktion för inköp och installation av laddutrustning, solceller och batterier. Avdraget omfattar däremot inte kostnader för resor, utrustning (t ex verktyg) eller administration i samband med installationen.

Vem kan göra avdraget för grön teknik?
Skatteavdraget kan göras av dig som är privatperson och bor i villa, bostadsrätt eller ägarlägenhet.

Hur fungerar avdraget för grön teknik?
Skatteavdraget funkar på samma sätt som ROT-avdraget vilket innebär att företaget fakturerar halva kostnaden till dig som kund. Sedan begär företaget i sin tur utbetalning från Skatteverket för den andra halvan av kostnaden

Hur mycket avdrag kan jag göra för grön teknik?
Du kan göra skatteavdrag med upp till 50% av material- och arbetskostnaderna för att installera laddning (för både laddutrustningen och installationen) och maximalt 50 000 kronor per person och år. Observera att du själv måste hålla reda på vilket belopp du har kvar att använda till avdrag.

 

Ladda smart!

Smart, enkelt och snabbt med Laddbox hemma.

Beställ här

Mina Sidor

Få en överblick av din statistik och se dina fakturor. Du loggar in enkelt och smidigt med bank-ID.

Logga in